Blockchain Teknolojisi, Ölçeklendirilebilirlik ve Yerelleşme Arasında Mücadele Ediyor

0
316

BlockShow Asia 2019 bugün blockchain ölçeklenebilirliği üzerine bir panel için bazı büyük isimlere ev sahipliği yaptı. İnsanların ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik arasında seçim yapmak zorunda olduğuna tüm konuşmacılar hemfikir oldu.

Panelde Lisk CEO’su Max Kordek; Etherscan’ın kurucusu Matthew Tan; Microsoft Azure teknik lideri Saranya Sriram; ve Litecoin Vakfı’nın kurucu ortağı Xinxi Wang yer aldı.

Bir blockchain’in bir sonraki seviyeye ölçeklenmesinin zorluklarından bahseden Kordek,”Bir blockchain’i ücretsiz olarak ölçekleyemezsiniz. Bu yüzden saniyede 50.000 işlem vaat eden projeler hakkında duyduğumda her zaman gülüyorum.” dedi.

Xinxi dikkat çekti,

“Litecoin’de, her zaman ölçeklenebilirlik üzerinde Ademi merkeziyetçilik ve güvenlik seçiyoruz. Ne yazık ki ikisini de yapamayız, ama ortada bir şey bulmaya çalışıyoruz.”

Sonsuz ölçeklenebilirlik arayışı içinde olmak için hiçbir neden olmadığını ekleyen Matthew Tan:

“Öncelikle, ölçeklenebilirliğin ne demek olduğunu tanımlamamız gerekiyor. Sonsuz ölçeklenebilirlikten mi bahsediyoruz? Bunu yapmak için hiçbir sebep yok. Mutlu ortama geçmemiz gerekiyor, böylece ölçeklenebilir ve ademi merkeziyetçilik ve güvenlik sağlayabiliriz. ”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz