Bitwise ETF Başvurusundan Vazgeçmiyor!

0
309

Kripto para ve dijital varlık yönetim platformu Bitwise, SEC’e gönderdiği mektupta Bitcoin (BTC) ETF’si başvurusundan vazgeçmeyeceğini belirtti.

Kabul görmeye en yakın ETF olarak gösterileren Bitwise ETF başvurusu SEC tarafından piyasadaki manipülasyonların yatırımcıları zarar uğratabileceği gerekçesiyle reddedilmişti. Red belgesini bir mektup ile yanıtlayan Bitwise; Bitcoin ETF’sine kendilerini adadıklarını ve başvurunun onaylanması için tekrar başvuracaklarını belirtti.

SEC’in eleştirilerini de yanıtlayan firma Bitcoin pazarının kendine has bir dayanıklılığı olduğunu bunun sebebinin de fiyatın açık pazarda belirleniyor oluşunu gösterdi. Geleneksel piyasalarda kapalı kapılar ardından verilen kararların fiyatlarda daha büyük manipülasyona sebep verdiğini ve Bitcoin’in çok daha şeffaf olduğunu savundu. Bunu örneklendirirken de 2012 yılında patlak veren LIBOR skandalını örnek gösterdi. 10 para biriminin gecelikten yıllığa kadar değişen vadelerdeki faiz oranlarının belirlenip sabitlenmesi sırasında çeşitli bankaların faiz belirleme sürecinde danışıklı hareket ettikleri ve trilyon dolarlarla ifade edilen manipülasyon yapıldığı ortaya çıkmıştı.

SEC bu hafta Wilshire Phoenix tarafından yapılan ETF başvurusu hakkındaki vereceği kararı da ertelemişti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz