Bitcoin’in 56 Bin Dolara Kadar Düşmesinin Nedeni

0
352

Lider kripto para birimi Bitcoin, son dört gün boyunca 60 bin dolarlık direnç seviyesinin tekrar tekrar reddedilmesinin ardından 21 Mart’ta 56 bin doların altına düştü. Dün 59 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin, haftanın son gününde 55 bin dolara kadar geriledi. Bunun için Bitcoin’in düşüşe geçmesinin nedenlerini sıraladık.

İlk olarak, ABD Hazine getirileri 19 Mart’tan itibaren kilit seviyelerin üzerine çıkmaya başladı. O zamandan bu yana Bitcoin konsolide oldu ve 60 bin doların üzerine çıkmaya çalıştı. Bitcoin’in sürdürülebilir bir yükseliş görmesi için, yalnızca ABD Hazine getirilerinin istikrar kazanması gerekmektedir. Bununla birlikte ünlü kripto para analistine göre Bitfinex üzerinde ciddi bir satış baskısı bulundu. Analist, bu durumun Bitcoin’in 60 bin doların altında konsolide olmasına neden olduğunu söyledi.

Bitcoin düşüşüne rağmen, önde gelen zincir içi analist Willy Woo, Bitcoin’in tekrar 1 trilyon doların altına düşme şansı olmadığını dile getirdi. Twitter hesabından bir gösterge yayınlayan Woo, Bitcoin’in bir daha asla 1 trilyon dolarlık piyasa değerinin altına düşmeyeceğini yazdı. Zincir üzerindeki veriler ayrıca kısa vadeli satış baskısı varken, piyasanın uzun süreli bir düzeltme kaydetmeyeceğini gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz