Bitcoin’in 10 Bin Dolara Ulaşamamasının 3 Nedeni

0
596
Man holding three Bitcoin coins in hand

Bitcoin, 2020 yılının ilk gününden bu yana yaklaşık %30 artışla harika bir başlangıç yaptı. Günlük grafiğe bakıldığında yükseliş baskısı devam ediyor ve Şubay ayı içersinde Golden Cross gelebilir. Ancak fiyatlar hala 10.000 dolara ulaşamadı. İşte analistlere göre bunun 3 nedeni;

  1. Bu nedenlerden biri geçtiğimiz Ekim ayındaki Bitcoin’in en yüksek seviyesi olan 9.580 doların güçlü bir şekilde direnç oluşturması olabilir. Bitcoin geçtiğimiz günlerde 7 aylık aşağı yönlü bir kanaldan çıktı, ancak geçen Ekim ayının en yüksek seviyesinden daha yüksek bir seviyeyi yakalayamadı ve bu fiyat noktasını test ederken güçlü satış baskısı ile karşı karşıya kaldı.
  2. Analistlere göre başka bir faktör de, Elon Musk’un elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın Bitcoin’in önüne geçmesi. TSLA şu anda BTC’nin popülaritesinin önüne geçiyor ve yatırımcıların buraya doğru kaymasına neden oluyor.
  3. Kurumsal yatırımcılar Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlemlerine henüz fazla ilgi göstermediler. Analistlere göre bu durum eğer tersi yönde olursa Bitcoin için daha sert hareketler görülebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz