Bitcoin’deki Düşüş Nereye Kadar Devam Edecek? 28 Şubat Teknik Analizi

0
1381

Bitcoin 2 gün evvel yaptığı sert düşüşle beraber 8.400 dolar seviyesine kadar gerileyerek yatırımcısını üzdü. Peki bu düşüş nereye kadar devam edecek; Hangi seviyeler Bitcoin için önem arz ediyor bunlara bakalım.

Baktığımız zaman Bitcoin her ne kadar gün içersinde düşüşler yapsa da son iki gündür kapanışını hala 200 MA’sının üzerinde yapıyor. Ancak 200 MA’sına bu kadar sert bir düşüşle değmesine rağmen buradan sert bir bonus alıp yukarıya gidememesi Bitcoin’deki güçsüzlüğü bize göstermekte. Bu gün itibariyle 200 MA 8.757 dolar seviyesinden geçmekte. Eğer Bitcoin bugünkü kapanışını bu seviyenin altında yaparsa 30 gün aradan sonra 200 MA’sının altına düşmüş olacak. Bu durumda da ilk etapta 8.200 dolarlara varan bir geri çekilme görmemiz muhtemel.

Haftalık grafiğe baktığımızda Bollinger bandının da orta çizgisi olan 20 haftalık hareketli ortalama ve 50 haftalık hareketli ortalamanın üst üste geldiğini görüyoruz. 8.450 dolar seviyesinden geçen bu iki ortalama da Bitcoin için bir destek noktası olarak takip edilmeli.

Bitcoin’de 8.200 dolar seviyesi hem artık son hareketli ortalama durumunda olan 100 günlük MA açısından hem de ters bir çanak formasyonu açısında önem arz ediyor. 8.200 doların aşağı yönlü kırılması Bitcoin’deki düşüşü derinleştirebilir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz