Bitcoin’de Yükseliş Nereye Kadar Devam Edecek? Bitcoin Teknik Analizi

0
1384

Bitcoin (BTC) son yaptığı hareketle beraber yeniden 10 bin doların üzerine çıkarak adeta güven tazeledi. 10 bin dolar gibi uzun zamandır beklenen önemli bir seviyeye gelir gelmez burada haftalık kapatma yapılması ve ufak bir geri çekilmeden sonra tekrar 10 bin doların üzerine çıkılması Bitcoin’deki alıcıların gücünü net bir şekilde bizlere gösteriyor.

Bitcoin’de 10.400 doların üzerinde bir kapatma gelmesi durumunda görünen ilk hedefler 11 bin dolar ve 12.300 dolar seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 12.300 dolar seviyesi 9.400 lerde tamamlanan çanak formasyonunun hedefi olması bakımından oldukça önemli. 12.300’ün de kırılması durumunda zaten geçen senenin zirvesi olan 14 bin dolar seviyelerini Bitcoin’in teknik olarak zorlamasını bekleyebiliriz.

Ayrıca bütün hareketli ortalamalarını geride bırakan Bitcoin için Golden Cross da gitgide yaklaşmakta. Trend dönüşümünün en önemli emarelerinden biri olan Golden Cross tahminen 5 gün içersinde gerçekleşecek. Bu durum da Bitcoin için göz önünde tutulması gereken olumlu faktörlerden bir tanesi.

Haftalık grafikte baktığımızda zaten önceden de söylediğimiz gibi MACD indikatörü geçtiğimiz hafta yaklaşık bir yıl aradan sonra Bitcoin için al sinyali oluşturmuş durumda. En son bu sinyal oluştuğunda Bitcoin 3.800 dolardan işlem görüyordu ve arkasından 14 bin dolarlara varan yükselişi yaşadık.

Olası bir geri çekilme durumunda ilk destek psikolojik olarak 10 bin dolarlarda beklense de 9.500 dolarlara kadar yapılacak geri çekilmeler çok can sıkmamalı.

Genel itibariyle Bitcoin’de oldukça güçlü bir tablo karşımıza çıkıyor; Madenci ödül yarılanmasına yaklaşık 2 buçuk ay gibi bir süre kalmışken yaşanan bu yükseliş oldukça anlamlı. Altcoinlerde kalanlar için ise her ne kadar şu an güzel bir tablo ortaya çıksa da eğer Bitcoin’deki yükseliş çok daha sertleşirse altcoinlerde BTC bazlı kayıplar yaşanabilir. O yüzden özellike traderların altcoinlerde stoplu gitmelerinde fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz