Bitcoin’de Yön Nereye? BTC Teknik Analizi

0
1636

9200 dolar seviyesinden ciddi bir satış dalgası ise 7800 dolarlar seviyesine gelen düşüp burada kendine destek arayışına giren Bitcoin’de yükseliş mi olacağı yoksa düşüşün devam mı edeceği belli olmak üzere.

4 saatlik grafikte 20 günlük hareketli ortalama sonunda fiyata baskı yapar hale geldi. Bu gece 03:00 kapatmasından itibaren fiyatı aşağıya doğru itmeye başlayacak. Bu durumda ya bu itmenin etkisiyle BTC 7500 oradan da 7200 bandına geri çekilerek bir düşüş trendine girebilir ya da şu an 7910$‘dan geçen bu seviyenin üzerine çıkarak 8400 dolar seviyesindeki direnci test edebilir. Her durumda yarın Bitcoin’de volatil bir gün olması oldukça muhtemel gözüküyor. Günlük grafikte trend hala düşüş yönünde gözüktüğü için dipten dönüşün başladığını ancak fiyatın 8400’ün üzerinde kaldığında söyleyebiliriz.

Tabii ki Bitcoin’in durumunu global gelişmelerden uzak değerlendiremeyiz. Corona virüs sebebiyle korku ve panik durumu gittikçe büyüyor. Bu da sadece hisse senedi piyasasını değil her türlü yatırım aracını etkiliyor. Kriz durumunda nakitte kalmak isteyen yatırımcıların artması sebebiyle piyasaya yeni para girişinde ciddi sıkıntılar var. Bu da satış emirlerini karşılayacak alımların gelmemesine sebep oluyor. Kısa vadede bu durum Bitcoin için olumsuz gözükse de toz bulutu dağılmaya başladığında şu an alınan merkez bankalarının para basması ve faizleri düşürmesi gibi önlemler uzun vadede kripto piyasaların yükselmesini sağlayacak için itici güç olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz