Bitcoin’de Yeni Hedef Neresi? Detaylı BTC Teknik Analizi

0
614

Dünden beri %8’in üzerinde yükseliş yapan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 6400 dolara kadar bir yükseliş ritmi yakaladı. Aylık kapatmanın yapılacağı bu gün bu yazı hazırlanırken fiyatı yaklaşık 6470 dolar seviyesindedir.

Kısa vadede saatlik grafikte baktığımızda hem 20 hem 200 MA’nın geçtiği 6400$ seviyesinin üzerinde kalması BTC için yukarıya doğru itici güç olacaktır. Bu seviye aşağıya doğru kırarsa BTC fiyatı 6250$ seviyesine çekilebilir. Kar satışları sonucunda olabilecek bu olası geri çekilme genel grafiğin yükseliş eğiliminde olduğunu değiştirmiyor.

Günlük grafikte baktığımıza Heiken-Ashi yeşil yakarak bugünkü kapanışla al vermeye hazırlanıyor. Dün iki kez denediği 6600 seviyesini tekrar test etmesi beklenen Bitcoin burayı hacimle aşarsa artık beklenen 6900 denemesini yapabilir. Oranın aşılması durumda 7000$ üzerine bir FOMO rallisine başlayabilir.

İlginç bir metrik de yarın günlük kapatma sonrası 100/200 MA kesişimi gerçekleşecek. Kısa MA’nın uzunu kesmesi, uzun vadeli trend anlamında yükseliş gösteren bir indikatördür. BTC’de en son bu olduğunda fiyatı 6300 dolardı ve 14.000 dolara giden ralli yaşanmıştı.

Aşağıda en önemli seviyemiz 5900 dolardan geçen 20 günlük ortalama. Fiyattan bu kadar uzaklaşmış olması BTC için volatil bir hareket alanı sağlaması açısından önemli. Dünyadaki başta Corona virüsü ve etkileri olmak üzere, piyasalara bir darbe daha vuracak yeni bir gelişme olmazsa Bitcoin’in yönü bir süre daha 6000 dolarlar ve üzeri olarak gözüküyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz