Bitcoin’de Yeni Bir Yükseliş Dalgası mı? 29 Kasım Bitcoin Teknik Analizi

0
825

Bitcoin’de fırtınalı bir haftayı geride bırakırken fiyatlarda yine volatil bir dönemden geçiyoruz. Daha önceki yazılarımızda ve yayınlarımızda 7.300 doların öneminden defalarca bahsetmiştik. Bitcoin’de bu fiyatın üzerinde kalındığı sürece 8.100 dolar baskısı giderek artacaktır. 8.100 dolar seviyesi Bitcoin için iki yönden çok önemli bir seviye.

Önemli olmasının ilk sebebi Bitcoin’de bu seviye aşıldığı zaman günlük grafikte küçük bir çanak tamamlanmış olacak. Bu durum teknik olarak Bitcoin’i 9.700 dolar seviyelerine kadar taşıyabilir.İkinci olarak ise Bitcoin son süreçte hareketli ortalamalarından gittikçe uzaklaşmıştı. Teknik olarak bu durum sağlıklı değildi ve Bitcoin eğer 8.100 dolar seviyesine gelmeyi başarırsa ilk hareketli ortalaması olan 20 MA’yla da karşılaşmış olacak. Son süreçte 20 günlük ortalamanın Bitcoin için destek ve direnç seviyesi olarak çalıştığını da göz önünde bulundurduğumuzda 8.100 dolar seviyesinin önemi daha da artıyor.

Ayrıca Bitcoin’de geçtiğimiz ay Çin’den gelen haberle gerçekleşen büyük yükselişten sonra fiyatlarda 6.500 dolarlara varan ciddi bir geri çekilme gördük. Ancak Bitcoin bugün itibariyle yaptığı yükselişi devam ettirirse aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere düşen çizgisinin üstüne kendisini atmayı başarmış olacak. Bu yönüyle de 8.100 dolar seviyeleri ve bugünkü kapanış seviyesi oldukça önemli.Olumsuz bir senaryoda ise takip edilmesi gereken önemli seviye 7.300 dolar seviyesi olmalıdır. Buranın kırılması durumunda ilke etapta 6.800 dolarlara burası da kırılırsa 6.500 dolarlara varan geri çekilmeler yaşanabilir.

[cryptocurrency_widget type=”leaderboard” template=”basic” color=”default” assets=”BTC~USD” api=”cryptocompare.com” realtime=”true” animation=”flash”]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz