Bitcoin’de Bu İki Seviye Çok Kritik! Bitcoin Teknik Analizi

0
407

Bitcoin 7 binli seviyelerde bir süre durduktan sonra yediği satış baskısıyla beraber tekrar 6.800 dolar seviyelerine geri çekildi. Bu yazı yazılırken Bitcoin Binance borsasında 6.846 dolar üzerinden işlem görmeye devam ediyor. Peki şimdi ne olacak; Hangi seviyelere dikkat etmemiz lazım?

Grafiğe baktığımızda oldukça sıkışmış bir fiyat görüyoruz. Bu sıkışmışlık iki hareketli ortalamanın da aşağıdan ve  yukarıdan destek ve direnç olarak çalışmasından kaynaklanıyor. Aşağıdaki grafikte de görebileceğiniz üzere fiyatlar yukarı yönlü 50 MA’ya çarpıp geri geliyor; Aşağı yönlü olarak da 20 MA’ya çarpıp yukarı çıkıyor. Yakında bu seviyelerden bir tanesi kırılacak ve o zaman Bitcoin’de o yöne doğru sert bir hareket görmemiz mümkün olacak. Şu an itibariyle bu seviyeler; Aşağı yönlü 6.730 dolar seviyesi; Yukarı yönlü de 7.260 dolar seviyesi. Bu iki seviyenin yakından takip edilmesi gerekli.

Eğer fiyatlar 7.260 doların üzerinde kapatma yapmaya başlarsa o zaman hedef direkt 8.000 dolar olacaktır. Ancak fiyatların aşağı yönlü gelip 6.730 doların aşağısında kapatma yapması da Bitcoin için 5.800 dolar kapısını tekrar açacaktır.

İndikatörlere baktığımızda günlük grafikte Heikin Ashi’nin 10 gün aradan sonra sat sinyali oluşturmaya hazırlandığını görüyoruz. Yine günlük grafikte MACD henüz sat sinyali oluşturmuş değil ama başını aşağı doğru eğmiş durumda. Özellikle yeni pozisyon açacak olan yatırımcıların yukarda belirtilen seviyelerin kırılma durumunu göz önünde bulundurmalarında fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz