Bitcoin’de Kararsızlık Bitiyor, Kısa Vadede Yön Nereye?

0
449

Bir süredir seri yükselişin ardından kararsızlık dönemine giren Bitcoin’de fiyat ne tam anlamıyla bir düzeltme vermişti ne de yükseliş için dirençleri kırabilmişti. Pek çok kez 9000 üzerine geçen fiyatta son yükselişle birlikte tekrar direnç seviyesi testi yapıldı.

Aşağıda görebileceğiniz grafiğe göre şu an Bitcoin 9450$’ı geçemediği için ikili tepe formasyonu devreye girebilir. Bu durumda fiyat önce 8900 daha sonra önceki dip noktası 8600‘e gidebilir. 8600 ve altına atılacak iğne düzeltme için makul yerlerdir. En kötü senaryoda kabaca 8000’den geçen 20MA Bitcoin’de kale gibi bir destek sağlayarak yeni yükseliş öncesi son durağı olacaktır.

Bugün yine kırılamayan 9450-9500′ün üzeri ise şu an bambaşka bir hikaye, en azından 9300 üzeri bir kapatmaya çok olumlu diyebileceğiz. Bu kritik direncin kırılması ile birlikte geçtiğimiz günlerde yaşanan FOMO’nun tekrar yaşanması ve yarılanması öncesi fiyatı 10.000 dolar üzerine taşımaya çalışacak bir büyük atak gelebilir. Kırılırsa fiyatın ilk etapta 10.200’de dengelenmesi beklenebilir. 9000 üzerine inip çıkmalar oldukça olumlu gözükse de teknik seviyeleri kıramaması düzeltme beklentisini güçlendiriyor. Piyasada yoğun olarak Bitcoin’e yönelme var ve dominans ciddi oranda yükseldi. Bunun etkisi ile de yarılanma dönemi Bitcoin’de daha fazla manipülatif hareketler görmeye devam edeceğiz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz