Bitcoin’de Dominans Düşüyor – Altcoinler Yükselişe Mi Hazırlanıyor

0
657

Geçtiğimiz gün 6600 denemesi yapan Bitcoin bugün aldığı satışlarla 6250$ seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. 6020 dolardan geçen 20 günlük hareketli ortalamanın altına düşmedikçe Bitcoin için şimdilik korkulacak bir durum yok. Bununla birlikte fiyatın 6000-6600 bandında düzenli gidip gelmesi BTC’deki paranın yavaş yavaş altcoinler akmasına sebep oluyor.

Tradingview’e göre bir hafta önce %68′lerde olan dominans %66’ya kadar düştü. Bu düşüş ile pek çok altcoinde ciddi yükselişler görüldü. Öne çıkan paralar Waves, Data ve ICX olurken diğer pek çok kripto parada %5′in üzerinde artış yaşandı. Şu an grafiğe baktığımıza 4 saatlikte dominans önemli bir seviye olan %66’da kırıldı ve anlık %65.97 olarak gözüküyor. bu durum bize domainasın %65’in başlarına kadar düşebileceği ve bu durumunda bir haftadır devam eden altcoin yükselişlerinin bir süre daha süreceğini gösteriyor. Pek çok altcoinde %5-10 arası yükseliş yaşanabilecekken bazı altcoinlerde yaşanacak manipülatif hareketler ciddi kar bırakabilir.

4 saatlik grafikte dominance uzun bir aradan sonra ilk kez 200MA’nın altına düşüyor. Bu daha önce olduğunda BTC dominansı %69’den %62’lere kadar çekilmiş ve ufak çaplı bir altcoin rallisi yaşamıştı. Tekrar benzer bir durum olursa dominans %60’a düşebilir ve yine pek çok altcoin ciddi kar bırakabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz