Bitcoin’de Beklenen Yükseliş Yakın mı? 6 Aralık Bitcoin Teknik Analizi

0
2197

Bitcoin’de gidişat bir süredir stabil gözükse de aslında bazı önemli göstergelerin kırılma noktasına geldiğini görüyoruz. Öncelikle geçtiğimiz ay içersinde Çin’den gelen olumlu haberlerle anlık olarak 10 bin dolarları gören Bitcoin’de alttaki grafikte de görüleceği üzere düşen trend çizgisi büyük önem taşıyordu. Ancak dün gece gelen kapatmayla beraber Bitcoin fiyatları şimdilik bu düşen trend çizgisinin yukarsına çıkmayı başardı. Bu geceki kapatma bu bakımdan oldukça önemli; 7.200 doların üzerinde gelecek bir kapatma bu çizginin üstünde kalmak açısından perçinleyici olacaktır.

Bitcoin’de yukarı yönlü ilk hedef zaten oldukça fiyatlara yaklaşmış durumda olan 20 günlük ortalamadan geçiyor. 7.550 doların yukarı yönlü kırılması halinde hızlı bir şekilde 8.200 dolar atağı görmemiz mümkün. Olası aşağı yönlü bir kırılmada ise 7.300; 7000 ve 6.800 dolar seviyeleri destek seviyesi olarak takip edilmeli.

İndikatörlere baktığımız zaman MACD günlük grafikte Bitcoin için 3 hafta aradan sonra al sinyalini oluşturmuş durumda; Heikin ASHI indikatörü ise bugünkü kapatma bu seviyelerde gelirse al sinyalini oluşturmaya hazırlanıyor.

Özet olarak Bitcoin’de yukarı yönlü 7.550 doların kırılması oldukça önemli; Bu seviyeden sonra yükselişin sertleşmesi oldukça muhtemel. Aşağı yönlü ise 7.300 doların kırılması 6.800 dolar baskısını beraberinde getirecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz