Bitcoin Yükselişinin 3 Nedeni

0
359

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), kısa süre önce Bitstamp borsasında 16 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 39.850 dolara yükselmeyi başardı. Devasa bir geri dönüş gerçekleştiren Bitcoin şimdilerde 40 bin dolara doğru yükselişini sürdürüyor. Art arda üç ay kırmızıda kaldıktan sonra, Bitcoin son kazanımlarını elinde tutmayı başarırsa sonunda bu düşüş çizgisini kırabilir. Bitcoin’in mevcut yükselişi 3 neden ile açıklanabilir.

  • “Mükemmel” bir kısa sıkışma

Kripto para analisti Alex Krüger, Bitcoin’in “mükemmel bir kısa sıkışma” yaşadığını belirtti. Kısa sıkışmalar, belirli bir varlığın çok sayıda bahis nedeniyle fiyatı hızla arttığında meydana gelme eğilimindedir. Kısa satıcıların pozisyonlarını kapatmak için geri satın almaktan başka seçeneği yoktur, bu da fiyatı daha da yükseltir.

  • Amazon söylentisi

Geçtğimiz gün ortaya atılan Amazon şirketinin ödeme seçeneği olarak Bitcoin’i ekleyeceği söylentisi Bitcoin fiyatını hareketlendirdi. 25 Temmuz’da İngiliz iş gazetesi City A.M. e-ticaret devi, anonim bir kaynağa atıfta bulunarak, bu yıl Bitcoin’i kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi. Bununla birlikte Amazon şirketi bir çok spekülasyona yol açan bir kripto para birimi ve blok zinciri uzmanı aramaya başladı.

  • Elon Musk etkisi

Hafta içi gerçekleşen “The B Word” konferansında Elon Musk kripto potföyünde BTC bulunduğunu açıkladı. Milyarder, e-araba üreticisinin dünyanın en büyük kripto para birimine desteğini yeniden teyit ederken Bitcoin’ini satma niyetinde olmadığını doğruladı. Ayrıca Musk, Tesla şirketinin büyük olasılıkla yakında Bitcoin kabul etmeye başlayacağını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz