Bitcoin, Temmuz’da Yüzde 19 Arttı

0
325
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

En büyük kripto para birimi son 30 günde %19 arttı ve geçen yıldan bu yana en iyi ayını yaşamaya hazırlanıyor. CoinMarketCap’e göre Bitcoin yazının yazıldığı sırada 23.913 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’in 30 günlük yükselişi, Ekim ayından bu yana yaşadığı en büyük artış olarak kaydedildi.

Bitcoin ve kripto piyasasının geri kalanı, artan enflasyon ve dünya çapında olası bir durgunluk tarafından sert bir şekilde vurulduğundan, bunlar yükseliş sinyalleri olarak görülebilir. Fed faiz oranlarını yükseltirken, yatırımcılar “riskli” varlıkları elden çıkarıyor. Bugünün verileri göz önüne alındığında, varlık beklenenden daha iyi gidiyor ve hala 2022’de görülen tipik bir model olan ABD borsasıyla yakından uyumlu.

Bu arada Bitcoin iyi bir ay geçiren tek dijital varlık değil. İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum da şu anda 1.745 dolardan işlem görüyor. ETH son 30 günde %55 değer kazanmayı başardı. Bu muhtemelen hızla yaklaşan Merge güncellemesi ile ilgili. Eylül ayına kadar Ethereum’un, proof of work algoritmasından daha enerji verimli proof of stake algoritmasına geçmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz