Bitcoin Tekrar Yükselişe Geçecek mi? BTC Teknik Analizi

0
1062

Bitcoin (BTC) 6.500 dolarlar seviyesinde ikili dip yaptıktan sonra yükseliş trendi içersine girmiş ve 200 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 9.200 dolar seviyelerine kadar bir fiyat performansı göstermişti. Ancak geçtiğimiz haftasonu itibariyle sert bir düşüş yaşayan lider kripto para birimi 8.400 dolarlara kadar gerileyerek bazı yatırımcıların endişe duymasına yol açmıştı.

Günlük grafikte Bitcoin’i incelediğimizde aslında şimdilik çok da korkulacak bir tablo olmadığını görüyoruz. Aşağıda koyduğumuz grafikte sarı düşen trend çizgisinin fiyatlar hala üzerinde ve bu durum Bitcoin’deki yükseliş baskısını devam ettiriyor. Baktığımızda bu düşen trend çizgisi bugün itibariyle 8.000 dolar seviyelerinden geçmekte. Ayrıca 100 günlük ortalamanın da tam olarak bu seviyede olduğunu göz önünde bulundurursak fiyatlar bu seviyenin altına düşmediği sürece Bitcoin’deki yükseliş baskısı devam edecektir.

Bitcoin’deki son düşüşü analiz ederken sert kırılmanın 200 MA seviyesinden geldiğini de göz önünde bulundurmamız lazım. Bu seviye kırıldığı zaman hareketli ortalamalar açısından Bitcoin tüm ortalamalarını aşağısına almış olacak. Diğer bir deyişle burası Hareketli Ortalamaların son kalesi. Bu sebeple Bitcoin’in burada dirençle karşılaşması zaten bekleniyordu.

Bitcoin’de bugün itibariyle 200 MA 9 bin dolar seviyesine kadar inmiş durumda. Bu bağlamda buranın üzerinde yapılacak bir kapanış Bitcoin’i sert bir şekilde 10.000 dolar baremine kadar taşıyabilir. 10.000 doların da kırılması halinde Bitcoin için çok daha sert yükselişlere hazırlıklı olunması lazım.

Bitcoin’deki düşüş senaryosunda ise yukarda belirttiğimiz gibi 8.000 Dolar seviyesi çok önemli. Buranın aşağısına sarkması durumunda hem düşen trend çizgisine geri dönmüş olacak; Hem de 20 ve 100 günlük ortalamalarının da aşağısına düşecek. Bu açıdan bu seviyenin aşağısına düşecek fiyat hareketlerinde düşüşlerin de sertleşebileceğini göz önünde bulundurmak gerek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz