Bitcoin Ne Olacak? XRP Fiyatları Ne Durumda? 14 Aralık Bitcoin ve XRP Teknik Analizi

0
619

Bitcoin’de Aralık ayının başından bu yana oldukça sıkışmış bir fiyat bandında hareket etmekteyiz. Bu sıkışıklık neticesinde Bitcoin hareketli ortalamalarına gidecek gücü bir türlü kendisinde bulamadı ve sonuç olarak hareketli ortalamalar fiyata yaklaşmaya başladı. Öncelike 20 günlük ortalama Bitcoin’de fiyatı an itibariyle baskılıyor. Bu baskılama sonucunda ya Bitcoin 20 MA’sını aşıp yukarı doğru bir ivme yakalayacak yada ortalamanın baskısı sonucu 6.800 destek seviyesine geri dönecek.

İlk senaryoda Bitcoin’in 20 günlük hareketli ortalamasını kırması sonucunda 8.200 dolarlara kadar bir yükseliş görebiliriz. An itibariyle 20 günlük ortalama 7.350 dolar seviyesinden geçiyor.

Bitcoin’de 7.350 dolar seviyesinin aşılamaması destek seviyesi olan 6.800 dolarlara bir inişi beraberinde getirebilir. Bu seviyenin de aşağı yönlü kırılması durumunda 6.500 ve 5.800 takip edilmesi gereken iki önemli destek noktası olarak karşımıza çıkıyor.

XRP’de gerek Swell etkinliğinin yatırımcıda beklentiyi karşılamaması gerekse Bitcoin’deki düşüşler sebebiyle ciddi geri çekilmeler gördük. Aslında Ethereum analizinde belirttiğimiz durumlar XRP için de geçerli. XRP de 20 günlük hareketli ortalamasıyla boğuşuyor ve burayı geçip geçemeyeceğine Bitcoin’in hareketi karar verecek. 0.222 den geçen 20 MA’sını aşması halinde hızlı bir şekilde toparlanıp 0.253’lere varan yükselişler yapması mümkün.

Olası bir düşüş durumunda ise 0.20’lere varacak bir düşüş beklenmesi normaldir. 0.20 seviyesi XRP için hem teknik olarak çok önemli hem de psikolojik olarak oldukça önemli. Zaten son 2 yılın en düşük seviyelerinde seyreden XRP için 0.20 seviyelerinin de aşağı yönlü kırılması daha da sert düşüşleri beraberinde getirebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz