Bitcoin İle İlgilenen Yatırımcıların Yüzde 43’ü Kadın

0
391

4 Aralık’ta Bitcoin (BTC) fon operatörü Grayscale tarafından yayınlanan rapora göre, Bitcoin ile ilgilenen yatırımcıların %43‘ü kadın. Rapor, yaşları 25 ile 64 arası 1.100 ABD’li yatırımcıyı kapsıyordu. Genellikle kripto sektörü ağırlıklı olarak erkek egemenliğinde bir alan olarak görülmesine rağmen bu araştırmada elde edilen bilgiler bu bilginin doğru olmadığını gösterdi.

Rapora göre “Bitcoin sohbetleri ağırlıklı olarak erkek yatırımcı kitlesine odaklanma eğilimindedir ancak veriler kadınların da Bitcoin’e ilgisi olduğunu göstermektedir.”

Ayrıca, kadınların %47’si erkeklerin %39’una kıyasla, fiyatının artacağını düşünerek Bitcoin almanın tam zamanı olduğunu düşünüyor. Raporda ek olarak, kadınların %60’ı refah sağlamaktan ziyade maddi güvenliğe daha fazla önem verirken, erkeklerin yalnızca %48’i bu görüşü paylaşmıştır.

Raporda, Bitcoin’e olan ilginin erkekler ve kadınlar arasında neredeyse eşit olarak paylaştığı öne sürülse de, diğer kaynaklar, kadınların Bitcoin’e genel olarak erkeklerden daha az yatırım yaptığını gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz