Bitcoin Fiyatları Sert Bir Harekete mi Hazırlanıyor? Bitcoin Teknik Analizi

0
1514

Bitcoin için Mart ayının oldukça zorlu ve volatil geçtiğini söyleyebiliriz. Özellikle 12 ve 13 Mart tarihlerinde Bitcoin tarihinin en sert düşüşlerinden bir tanesini yaşayarak 8 bin dolarlardan 3.700 dolarlara varan bir iniş gördük. Bu anlık inişten sonra fiyatlar bir miktar toparlayarak 6.900 dolarlara kadar yükseliş gösterdi ve bu analiz girilirken Bitcoin 6.080 dolardan işlem görmekte.

Bitcoin için 6.900 doların önemini defalarca burada ve Youtube kanalımızdan yaptığımız analizlerde belirtmiştik. Ancak Bitcoin 3 kere bu seviyeyi denedikten sonra yönünü aşağı çevirdi. Bu da bu kadar denenen direnç noktasından sonra aslında beklenen bir durumdu. Bu seviyenin aşılamaması halinde 20 günlük hareketli ortalamanın test edileceğini belirtmiştik.

Bitcoin yaklaşık bir aydır bütün hareketli ortalamalarının altında seyrederken yaklaşık 1 hafta evvel 20 günlük ortalamasının üzerine çıkmayı başarmıştı. Şu aşamada hala 20 MA’nın altına kapatma yapmış değiliz. Ancak artık fiyatlar buraya iyi yapışmış durumda ve bu seviyenin aşağısında kapatma gelmesi durumunda ilk hedef 5.800 dolar olarak gözüküyor. Şu an için 20 MA 6.100 dolar seviyesinden geçmekte. Eğer Bitcoin 5.800’de tutunamaz ve arkasından 5.600 desteğini de kırarsa o zaman düşüş daha da sertleşebilir.

Yukarı yönlü bir hareket durumunda ise dikkat edilmesi gereken direnç seviyeleri ise ilk etapta 6.400 arkasından ise uzun zamandır söylediğimiz 6.900 dolar seviyesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz