Bitcoin Dünyadaki Ekonomik Krizleri Engelleyebilir mi?

0
373

ABD ekonomisi, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde, beklenen yüzde 1,9’luk orana göre yüzde 2,1 oranında büyüdü. Ancak,bu büyümenin arkasında kimsenin bahsetmediği ulusal borcun artması gibi bir problem var.

Kripto para birimi araştırmacısı The Moon’ın (@themooncarl) Twitter’da paylaştığı gönderiye göre, Amerikan ekonomisi güçlü görünebilir, ancak borçları artmaya devam ediyor. ABD resmi verilerine göre ulusal borcun şu anda 23.116 trilyon ABD dolarının üzerinde olduğu bilinmektedir.

Peki 2008 krizinden sonra ortaya çıkmış olan Bitcoin önümüzdeki süreçte küresel krizleri önlemede önemli bir rol alabilir mi?

Bitcoin, temel olarak para disiplinsizliğine karşı çok güzel bir alternatiftir. Altın gibi alternatif varlıklar ile lanse edilse de sınırlı arzı ve manipülasyona karşı dayanıklılığı onu üstün kılar.

Üstte de dediğimiz gibi her ne kadar Altınla Bitcoin’in arz durumu sınırlı olması bakımından benzer görünse de aslında bu kıyaslama yanlıştır. Her yıl, yaklaşık 3.300 ton altın üretiliyor. Öte yandan, Bitcoin’in sınırlı bir kaynağı var ve üretilen Bitcoin sayısı her dört yılda bir daha da azalıyor.

Ayrıca altınla alakalı dünyada yeni rezervler ortaya çıkabilir; O yüzden altınla alakalı dünya üzerindeki rezervleri tam olarak belirtmek yanıltıcı olacaktır. Ancak Bitcoin’in 21 milyon adet olacağı kodlarla önceden sabitlenmiş ve tartışmaya kapalı bir durumdur.

Dünya üzerinde yaşanabilecek ekonomik krizlerde Bitcoin’in nasıl bir rol oynayacağını önümüzdeki süreçte hepberaber yaşayıp göreceğiz ancak Bitcoin’in çıkışından bu yana 11 yıllık süreci içersinde giderek artan bir kabul gördüğünü ve üzerine inşa edildiği Blockchain teknolojisinin büyük kurumlar ve devletler tarafından kullanılmaya başlandığını da göz önünde tutmakta fayda var.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz