Bitcoin Cash’de Çifte Harcamaların %10’u Başarıya Ulaşıyor!

0
431

Yapılan incelemelere göre geçtiğimiz ay Bitcoin Cash’de (BCH) 3500 çifte harcama denemesi yapıldı.  Bu denemelerin %90’ında orjinal gönderi onaylanırken 337 tanesinde çifte harcama yapılabildi.

Fiyat olarak 0,15 BCH yani yaklaşık 30$’lık bir harcama yapılabilmiş olsa da kripto paranın kullanımı açısından  bunun mümkün olabiliyor olması gelecekte olası büyük bir soruna yol açabilir.

Çifte harcama için şöyle bir örnek verebiliriz, bir restoranda yemek yediniz ve hesabı ödemek için 0,15 BCH gönderdiniz, hemen ardından da aynı parayı kendinize veya arkadaşınıza ait bir cüzdana gönderdiniz. Restoran sizin gönderdiğiniz işlemin onayda olduğunu görüyor ve ödemeyi yaptığınız için çıkıp gidebiliyorsunuz fakat aynı parayı kendinize gönderdiğiniz ikinci işlem diğerinden daha önce onaylandığından parayı ödememiş oluyorsunuz. Bu durumun öncelikli sebebi madencilerin onaylarken hangi işleme öncelik verebileceğini seçebilmesi, daha fazla komisyon vereni öne alma özelliğinin kötüye kullanılması kaynaklı oluyor.

Ayda ortalama 1.5 milyon adet işlemden sadece 300 işlemde bunun yapılabilmiş olması çok önemli bir rakam değilmiş gibi gözükse de hizmet ödemeleri için ilerde ciddi sıkıntı oluşturabilecek bir durum. Çifte harcamanın yaygınlaşmasında en büyük sıkıntıyı yaşayabilecek olan kripto para ile uçak bileti satan TravelbyBit CEO’su Caleb Yeoh Yaptığı açıklamada: “Eğer bu durum çok fazla yaşanmaya başlarsa müşterilerimizden Bitcoin ve Bitcoin Cash ile ödeme kabul etmeyi durdurabiliriz.” dedi. Yeoh aynı zamanda ödeme için en iyi yöntemin lightning network olduğunu ve yaygınlaşınca sadece lightning network üzerinden ödemeleri kabul edeceklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz