Bitcoin 8 Bin Dolara Yürüyecek mi? Bitcoin Teknik Analizi

0
535
Blockchain
Blockchain

Bitcoin dün yaptığı yukarı yönlü sert hareketle beraber 7.800 dolar seviyelerine gelerek 12 ve 13 Mart tarihlerindeki sert düşüşün ardından en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Daha sonrasında ise bir miktar geri çekilme yaptı ancak şu anda hala 7.520 dolar seviyelerinden kendisine alıcı bulmaya devam ediyor.

Aşağıdaki grafikte de göreceğiniz üzere Bitcoin’de geçtiğimiz ay yaşanan büyük düşüşten sonraki üçgen yukarı yönlü kırılmış gözüküyor. Eğer Bitcoin fiyatları 7.500’ün üzerinde kalıcı olabilirse bir 8.000 dolar atağı daha görmemiz mümkün olacaktır. 7.500 doların üzerinde kalıcı olamaz ve geri çekilme yaşanırsa gözümüz 7.200 dolar desteğine çevrilecek. Ancak şu an bu kırılan üçgen sebebiyle Bitcoin’de işler güzel gözüküyor. Fiyatların bu kadar sert yükselişten sonra bir miktar güç toplama evresine girmesi ve pozisyonu sağlamlaştırması oldukça kabul edilebilir. Kaldı ki bu seviyelerde 4 saatlik kapatmalar da an itibariyle gerçekleşmekte.

8 bin dolar seviyesinin çok güçlü bir direnç olduğundan daha önceki analizlerimizde bahsetmiştik. Fiyatların bir kez daha burayı denemesi durumunda dirençle karşılaşması beklenir bir durum olacaktır. Günlük grafikte Bitcoin şu anda trend dönüşüm mücadelesi vermekte. Öyle ki 8 bin dolar seviyesinden geçen 200 günlük ortalama yukarı yönlü kırıldığı taktirde teknik olarak Bitcoin yükselen trend çizgisine oturmuş olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz