Bitcoin 8.000 Doları da Geçti; Peki Şimdi Ne Olacak? Bitcoin Teknik Analizi

0
1008

Bitcoin bilindiği üzere oldukça sert bir yükseliş yaparak bir anda 8.000 $ seviyesine gelmiş ve buradan bir miktar geri çekilme yaparak düzeltme sürecine girmişti. Ancak bu akşam yaptığı hamleyle 8.000 dolar baremini de geçmeyi başardı.

Bitcoin bu son yaptığı hareketle 20 ve 50 günlük ortalamasını zaten aşağısına almışken bu sefer gözünü 100 günlük ortalamasına dikmiş oldu. Şu an itibariyle 7.940 dolar seviyesinden geçen 100 günlük ortalamanın üzerinde gelecek bir kapatma Bitcoin’in 8.500 dolar seviyesine kadar yükselişine imkan verecektir.

Bu senaryonun olması halinde Bitcoin’de uzun zamandır söylediğimiz ikili dip formasyonu daha da belirginleşecek ve Bitcoin için 9.300 dolar seviyeleri mümkün hale gelecektir.

Ayrıca Bitcoin’deki yükselişin devam etmesi durumunda 20 MA’da 50 MA’yı yukarı yönlü kesmeye hazırlanmakta. Bu da Bitcoin fiyatları açısında oldukça olumlu bir gelişme denilebilir.

Geçtiğimiz yaz itibariyle 14 bin dolarlara kadar yükseliş yapan Bitcoin’de 6.400 dolarlara varan geri çekilmeler yaşadık. Buradaki bu düşen trendin tersine dönebilmesi için yukarda belirttiğimiz 9.300 dolar seviyesinin kırılması oldukça önemli gözüküyor. Bu seviyenin kırılmasından sonra Bitcoin için gerçekten güçlü bir trend dönüşünden bahsetmemiz mümkün olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz