Bitcoin 43.700 Doları Aştı

0
300

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) Tesla’nın Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından kısa süre içinde yaklaşık 3 bin dolardan fazla değer kazandı. Son günlerde 38 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin, Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Bitcoin’e 1.5 milyar dolar yatırım yapmasının ardından yeni bir zirveye ulaştı. Kısa süre içinde ciddi bir yükseliş kaydeden Bitcoin 43.700 doları aştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Tesla şirketinin Bitcoin’e yatırım yapmasının üzerine kripto sektörünün önemli isimleri Twitter hesaplarından açıklama yaptılar. Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Tesla yatırımının ardından Bitcoin’in yeni zirvelere yükseleceğini öne sürdü. Bununla birlikte podcast sunucusu Peter McCormack, Bitcoin satın almanın çok daha az risksiz hale geldiğini ifade etti. Ayrıca Anthony Pompliano, Bitcoin’in tarihinde ilk kez 800 milyar dolarlık piyasa değerini aştığını duyurdu.

Şubat ayının başlarında Elon Musk, bir Bitcoin destekçisi haline geldiğini itiraf etti ve Bitcoin’in geleneksel finans tarafından geniş çapta kabul görmenin eşiğinde olduğunu belirtti. Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birçok altcoin de artışa geçti. En büyük altcoin Ethereum yeniden 1.700 doların üzerine yükseldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz