Bitcoin 30 Bin Dolara Düştü

0
269

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 19 Temmuz tarihinde Bitstamp borsasında gün içi en düşük 30.560 dolara düştü. Bu sayede Bitcoin’in 30 bin dolarlık destek seviyesi giderek daha kırılgan hale geldi. Bitcoin yeni haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta 34 bin dolardan 31 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin bugün 30 bin dolara kadar düştü. CoinMarketCap’e göre BTC şimdilerde 30.641 dolardan işlem görüyor.

IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyonların kümülatif miktarını gösteren açık pozisyon arttı. Özellikle, sürekli takas OI, Bitcoin’in birkaç saat içinde yaklaşık yüzde 30 düştüğü gün olan 19 Mayıs’tan bu yana ilk kez 10 milyar doları aştı. Bu, Bitcoin’in yakın zamanda Aralık 2020’den bu yana en kötü haftalık kapanışını kaydetmesine rağmen kısa pozisyonların birikmeye devam ettiğini gösterdi.

Bugün piyasalar baştan sona kırmızıya dönmeye başladı. Bitcoin dışında hisse senetleri, S&P 500 endeksinin yüzde 1,3 daha düşük açılmasıyla baskı altında. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq da yüzde 1,43 düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz