Bitcoin, 2022’nin En İyi Ayını Kaydetti

0
280
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin, Ekim ayından bu yana en iyi ayını kaydetmeyi başardı. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Temmuz ayında yaklaşık %27 artışla yılın en iyi ayını kaydetti. Güçlü toparlanma, lider kripto para biriminin on yıldan fazla bir süre içinde en kötü çeyreğini kaydetmesinden sonra geldi.

Bitcoin’in 2020’den bu yana en iyi ayını yaşayan ABD hisse senedi piyasası ile yakın bir uyum içinde olduğunu belirtmekte fayda var. Geçen ay boyunca kripto para birimi fiyatları borsa endeksleriyle uyum sağladı. Geçen hafta, BTC bazı analistler 100 baz puanlık büyük bir artış beklemesine rağmen, ABD Federal Rezervinin geniş çapta beklenen 75 baz puanlık bir artışla gitmeye karar vermesinden sonra keskin bir şekilde yükseldi.

Pazar araştırma firması Oanda’da analist olan Edward Moya, kripto kışının halihazırda çözülüyor olabileceğine ve bunun da alana daha fazla sermaye girmesine izin vereceğine inanıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao kısa süre önce artan stablecoin hakimiyetinin yükselişe geçtiğini çünkü bunun çok fazla likiditenin kenarda oturması anlamına geldiğini öne sürdü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz