Basic Attention Token (BAT) Nedir? BAT ve Brave Ne İşe Yarar?

0
694

Basic Attention Token (BAT) ve projenin internet tarayıcısı Brave Browser şu an blockchain teknolojisinin gündelik hayatta kullanımı açısından en fazla yaygınlık gösterebilmiş, önde gelen projelerden bir tanesidir.

BAT; dijital reklamcılıkta yayıncı ile reklamveren arasındaki “middleman” de denilen komisyoncuları ortadan kaldırmayı amaçlayan bir blockchain platformudur. Brave isimli internet tarayıcısı üzerinden daha güvenli, daha hızlı dolaşmayı ve daha adil bir reklam gösterimini sağlamaktadır. BAT, Ethereum platformunda çalışan bir tokendır. Brave Browser BAT için bir cüzdan olarak da işlemektedir.

Projenin kurucusu Brendan Eich aynı zamanda Javascript programlama dilinin yaratıcısıdır ve dünyanın yazılım alanında önde gelenlerindendir. Eich; Moozilla’nın eski CEO’su ve Firefox tarayıcısının da kurucularındandır.

Dünya’da Google ve Facebook gibi devler reklam piyasasının %73’ünü domine ederken fahiş komisyonlar alıyorlar. Şu an var olan geleneksel sistemde internette dolaşırken gördüğünüz reklamlarda hem reklamveren hem yayıncılar zarar ederken kullanıcıların ise hiçbir kazancı olmuyor. Parayı aradaki platform sahipleri (Google, admob vb.) kazanıyor. Brave ise bu alanda aracıları devreden çıkartarak herkesin çıkarına olan bir platform sağlıyor

Brave Browser‘ın en önemli özelliği kişisel gizliliğe önem veriyor olması. Normal bir tarayıcıda gezdiğiniz sitelerden aldığınız çerezler yüzünden aynı konu ile ilgili hedeflenmiş reklam bombardımanına maruz kalırken Brave bunun önüne geçiyor. Yine sizin ilgi alanınıza yönelik reklamlar gösterilirken hiçbir şekilde sizin kişisel verileriniz üçüncü partilerle paylaşılmayıp bilgiler kendi bilgisayarınızda saklanıyor.

Brave Browser ile hızlı ve güvenli internette dolaşırken gereksiz reklamlar engellediği için özellikle telefonda reklamları görmeyerek %20’ye yakın şarj tasarrufu da sağlayabiliyorsunuz. Brave ekibinin raporlarına göre Brave browser; Google Chrome’a göre %58 daha az veri kullanıyor, Firefox ve Chrome’a göre 3-6 kat arası daha hızlı sayfa yüklemesi sağlıyor.

Bir diğer önemli özelliği Brave’de gördüğünüz veya tıkladığınız reklamlar başına BAT kazanıyorsunuz. Aynı şekilde beğendiğiniz içerik üreticiler BAT ile bahşiş verebiliyorsunuz.
Brave Browser’ın son versiyonları ile uzun geliştirmelerin ardından BAT kazanmanızı sağlayan Brave Rewards sistemi IOS ve Android dahil bütün platformlarda aktif edildi.

İnternette dolaşırken BAT kazanmak için buradan Brave Browserı indirebilirsiniz.

BAT nasıl alınır diye bakarsak; Başta Binance, Coinbase ve Bittrex olmak üzere 100’ün üzerinde kripto para borsasından BAT alım satımı yapabilirsiniz. Ayrıca BAT kazanmak için yukarıdaki linkten Brave Browserı indirebilirsiniz.

Basic Attention Token ile ilgili daha detaylı bilgiyi aşağıdaki videomuzda bulabilirsiniz:
.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz