Apple’a Şantaj Yapan Türk Hacker’ın Cezası Belli Oldu

0
406

300 milyon iPhone’a erişerek Apple şirketine şantaj yapan hacker Kerem Albayrak suçlu bulundu. Mart 2017’de birçok haber medyası Apple’ın fidye ödemediği sürece 300 milyon iPhone’u uzaktan silmekle tehdit eden bir hacker hakkında rapor yayınladı.

Bilgisayar korsanı, bir e-postada 200 milyon iCloud hesabına erişimi olduğunu, diğerlerinde ise 300 milyon Apple e-posta hesabına erişimi olduğunu iddia etti. Hatta bu rakam 559 milyona kadar yükseldi. Hikayesi tutarsızlıklarla dolu olan bilgisayar korsanının Kerem Albayrak adındaki bir Türk olduğu ortaya çıktı. Şimdilerde Albayrak suçunu itiraf etti ve Apple şirketine şantaj yapmaktan dolayı ceza aldı. Son raporlar, Albayrak’ın Türk Suç Ailesi olarak bilinen bir bilgisayar korsanlığı grubunun parçası olduğunu kabul ettiğini ve milyonlarca Apple kullanıcısının hesaplarını silmekle tehdit ettiğini iddia ediyor.

Duruşmanın ardından Albayrak iki yıl hapis cezası aldı. Buna ek olarak, 300 saat toplum hizmetinin yanı sıra altı ay sürmesi beklenen elektronik sokağa çıkma yasağı aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz