Andreessen Horowitz, 600 Milyon Dolarlık Fon Başlattı

0
267
Andreessen Horowitz
Andreessen Horowitz

Oyun alanına erişimini genişletmek isteyen risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z) bugün, sektöre 600 milyon dolar yatırım yapacak olan GAMES FUND ONE’ın lansmanını duyurdu. a16z, oyunların gelecekte insanların nasıl sosyalleştiği, oynadığı ve çalıştığı konusunda çok önemli bir rol oynamaya devam edeceğini ve fonun oyun stüdyolarına, oyun ve müşteri deneyimlerine ve altyapıya yatırım yapacağını söyledi.

a16z yaptığı açıklamada, son on yılda oyunların radikal bir değişim geçirdiğini belirtti. Fonda Andreessen Horowitz’e katılanlar arasında Roblox’un kurucusu David Baszucki; Discord’un kurucusu Jason Citron; Riot Games’in kurucu ortağı Marc Merrill; Blizzard’ın kurucu ortağı Mike Morhaime; Sky Mavis’in kurucu ortakları Aleks Larsen ve Jeffrey Zirlin; Twitch’in kurucu ortağı Kevin Lin; Zynga’nın kurucusu Mark Pincus; ve King’in kurucusu Riccardo Zacconi bulunuyor.

A16z, Fortnite, League of Legends ve Minecraft gibi büyük sosyal takipçi kitlesine sahip oyunların başarısına işaret etti. Araştırma firması Naavik’in bir raporuna göre, oyun endüstrisi 2021’de 300 milyar doları aştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz