Altcoinler’de Keskin Hareket Geliyor! Hangi Kripto Paraya Dikkat Etmeli?

0
1480

Bitcoin’in 20 günlük hareketli ortalama geçme mücadelesi sürerken pek çok altcoin için hem BTC hem de dolar bazında aylardır görülmemiş bir sıkışma yaşanıyor. Popüler bir finansal indikatör olan Bollinger Bantları‘na göre baktığımızda birçok para kırılımın eşiğinde. Bitcoin’in hamlesine bağlı olacak bu kırılım eğer yukarıya doğru olursa mini bir altcoin party görmemiz muhtemel ancak aksi yönde olur ve BTC tutunamazsa hızla erime gerçekleşebilir. Stop-loss / stop-buy kullanarak riski minimize edip çok iyi fırsatlar yakalamak mümkün.

Dikkat edilmesi gereken bazı hacmi yüksek paraları aşağıda listeledim:

BNB/BTC

BNB; Bollinger Bantları’na göre kırılmanın en yakın olduğu paralardan biri görünümünde. Bant iyice daraldı ve 20 günlük ortalama yukarıdan basıyor, aşağıya kırılmaya yakın bu görünümde ancak 20.800’lerden geçen 20 MA’yı kırarsa keskin bir sıçrama yapabilir.

XRP/BTC

Ripple’da bu derece bir sıkışmayı Ağustos sonundan beri görmemiştik. Buradan güçlenerek çıkabilirse mavi çizgi ile gösterilen ve şu an 3285’den geçen 200 günlük ortalama çok önemli bir seviye olacak. Fiyatın yukarı kırması ile trendin değiştiğini görme ihtimalimiz var. BTC karşısında pozitif ayrışan bir XRP ile özellikle USD çiftinde ralli görülebilir dikkat!
Ancak aksi yöne giderse işler karışır 2400’e kadar karşısında ciddi bir destek yok, dolar karşısında dip görülebilir, tekrar hatırlatalım şu an altcoinler yakına stop-loss koymadan trene atlanmayacak durumda.

EOS/BTC

EOS da bir diğer topun ağzındaki kripto para. EOS bu sıkışıklıktan çıkamazsa aşağı bir kırılımda BTC karşısında en son 2017 yılında gördüğü seviyelere inebilir. Dipten dönüm eğilimi gösterirse devasa bir çanak tamamlamaya giden ilk adımı da atabilir ama diğer paralara nazaran daha yüksek risk barındırıyor.

DASH/BTC

Dash yakın zamanda gerçekleşen bir önceki bant daralmasında aşağıya kırarak düşüş yaşamıştı. Bu sefer bant tekrar daralırken fiyat 20 günlük ortalamayı kırmayı deniyor. Bantta yukarı çıkabilirse kısa vadede 7000’den 7900’e giden bir hareket yakalayabilir.  Aşağıya giderse ne siz sorun ne biz söyleyelim, seviye bulmak için 2017 hatta 2016 fiyatlarına bakmamız gerekebilir…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz