Altcoinler Ne Olacak? XRP; TRX; LTC Teknik Analizi

0
815

Bitcoin son günlerde sert hareketler yaparken birçok yatırımcı altcoinlerin ne olacağını merak ediyor. Bu yazımızda popüler 3 adet altcoinin teknik durumunu sizlerle paylaşıyor olacağız.

TRON (TRX)
Öncelikle Tron (TRX)’den başlayalım. Aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere Tron’da Kasım ayı başından itibaren Bitcoin karşısında net bir düşen trend çizgisi görmekteyiz (Aşağıdaki grafikte sarı olarak gösterilmiştir) TRX son yaptığı hamlelerle tam bu trend çizgisini kırmak üzereyken Bitcoin’in birden değerlenmesi karşısında bu çizgiden geriye dönmüş oldu. Ancak bu durumu TRX’in güçsüzlüğünden ziyade Bitcoin’in sert şekilde yükselmesine bağlamak daha akılcı olacaktır. TRX için bu trend çizgisinin kırılması oldukça önemli; Bu çizgi şu an itibariyle 190 seviyelerinden geçiyor ancak düşen trend olduğu için gün geçtikçe daha aşağılara doğru gelecektir. Bu çizginin kırılması durumunda neredeyse tüm hareketli ortalamalarının da geçtiği 200 satoshi direncini de kırıp daha yukarılara gitmesi oldukça muhtemeldir. Trend çizgisi burada takip edilmesi gereken en önemli gösterge.

XRP
XRP son dönemlerde Bitcoin’in yükselişlerinde bile dolar paritesinde sağlıklı bir çıkış yakalayamazdı. Ancak şu an baktığımızda bu durumu tersine çevirmiş gibi görünüyor. Son 2 günde yaptığı sert çıkışlarla beraber XRP’de 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalarının üzerine yerleşmiş ve kendisi için önemli bir direnç seviyesi haline gelen 0.20 seviyesini aşmış durumda. Şu an önünde direnç seviyesi olarak duran 0.245 seviyesini eğer XRP aşabilirse 0.276’lara varan yükselişler görmemiz mümkün olabilir. Tabiki bu durum ağırlıklı olarak Bitcoin’in performansına da bağlı.

Olası bir geriye çekiliş durumunda ise 0.21 ve 0.195 seviyeleri destek seviyeleri olarak dikkatla takip edilmelidir.
LTC
Litecoin Haziran ayında 145 dolarları gördükten sonra çok uzun bir süre yatırımcısının yüzünü pek güldürmedi. Bu süreç içersinde 35 dolarlara kadar gerileyen Litecoin son bir haftadır istikrarlı şekilde dolar paritesinde yükseliş içersinde. İndikatörlere baktığımız zaman günlük grafikte 5 gündür al sinyali üreten Heikin Ashi; Haftalık grafikte ise 8 hafta sonra ilk defa al sinyali üretmeye hazırlanıyor.

Litecoin için 50 dolar seviyesi hem psikolojik hem de teknik anlamda önemli bir seviye olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyeninin aşılmasıyla beraber Litecoin’de 65 dolarlara varan sert yükselişler görebilmemiz mümkün.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz