Altcoin Yükselişi Devam Edecek Mi?

0
906

Geçen hafta burada yazdığım analizde Bitcoin dominansında oranın 200 günlük ortalamasına yaklaşmasının bir altcoin party tetikleyebileceğini söylemiştik. Bugün itibariyle bu seviyeyi kıran BTC’de dominans düşüşü sertleşti ve pek çok altcoin çoştu.
Önceki analizi bir hatırlayalım;
“Peki ne zaman altcoinler canlanır sorusunun cevabı en azından ufak bir parti için bence çok geç değil. 200 MA şu an %68.8’den geçiyor ki zaten oldukça yüksek bir seviyeye geldi ve yukarıya doğru çıkmaya devam ediyor.
Olası bu ikinci senaryoda; BTC dominansı burayı kırarsa öncelikli olarak %65’e kadar geriler daha sonrasında piyasanın durumuna göre %62’lere kadar da gerileyebilir.  Bu durum gerçekleştiğinde pek çok altcoinin dipten dönüşünü görebileceğiz.”

Anlık durumda 200MA dominansı %69‘dan geçiyor, dominans ise %68‘e indi. 2017 aralık boğa döneminin mini bir yansımasını yaşadığımız bu dönemde Bitcoin yükselirken dominans düşüyor ve bu durum altcoinlerde yüksek yüzdeli karlar sağlıyor.

Grafiğe bakacak olursa geçen haftaki hedef olan %66-%65’e kadar olan düşüşün gerçekleşmesi oldukça olası. Bu da altcoinlerde başlayan ciddi yükselişin devam edebileceği anlamına geliyor. Özellikle kısa vadeli vurkaçlar için oldukça uygun bir piyasa var. Bu yükseliş önce aşırı satış yemiş yüksek hacimli büyük paralar ile başladı. Yukarıdaki paralar toparlanıp kar realizasyonları yapıldıktan sonra alttaki diğer paralarda manipülatif pumplar görülecektir. Dominans tekrar yükselene kadar kadar bu tür kısa vadeli tradeler yatırımcının yüzünü güldürebilir.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz