722 Milyon Dolar Çalan Dolandırıcılar Yakalandı

0
390

Kripto para dolandırıcılığı yaparak insanlardan toplamda 722 milyon dolar para çalan 3 kişiyi Amerika Birleşik Devletleri, New Jersey polisi yakaladı.

Kısa sürede sektörün en büyük dolandırıcılık şebekelerinden birini yakalayan ABD polisi dolandırıcılığı gerçekleştirenlerin kimliklerini açığa çıkardı. Matthew Goettsche, Jobadiah Weeks ve Joseph Abel tutuklandı.

Yapılan açıklamaya göre, bu üç dolandırıcı BitClub Network üzerinden kullanıcılarına ortak kripto madenciliği havuzuna yatırım yapmaları karşılığında çok yüksek getiri oranları vadetti. Toplanan 722 milyon doların üzerindeki meblağı ise maden havuzuna aktarmak yerine kendi çıkarları doğrultusunda kullandılar.

Matthew Goettsche ve Jobadiah Weeks isimli iki şahsın sahtekarlığa tabi menkul kıymetler sunma ve satma amaçlı komplo kurmaktan dolayı 20 yıla kadar hapsi isteniyor. Öte yandan, Joseph Abel’ın ise projeye daha az katkısı olmasından dolayı kayıtdışı menkul kıymet temin etmek ve satmak iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz