65.000 İsviçre Perakendecisi Yakında Bitcoin’i Kabul Edebilecek

0
371

İsviçre kripto komisyoncusu Bitcoin Suisse, ülkedeki kripto ödeme kabulünü artırmak için Avrupa ödeme ve işlem hizmetleri sağlayıcısı Worldline ile ortaklık kuruyor.

İsviçre Global Enterprise’ın 11 Kasımda bildirdiğine göre, firmalar İsviçreli tüccarlara ve tüketicilere mağaza içi ve çevrimiçi kripto ödeme hizmetleri sunmak amacıyla bir ortaklık için bir niyet mektubu imzaladılar.

İsviçre’nin her yerinden 65.000 tüccar

Yeni sistem, şu anda Wordline’ın Six Payment Service olarak adlandırılan ülke çapında ödeme altyapısını kullanan 65,000 İsviçre tüccarları için mevcut olacak.

Kripto para ödeme yetenekleri ile artırılan geleneksel ağ, yeni varlık sınıfının fiziksel satış noktalarında ve e-ticarette kitlesel ölçekte kullanılmasını teşvik etmek için gelişecektir.

Worldline İsviçre CEO’su Marc Schluep, ” Bitcoin Suisse ile işbirliği yaparak, tüccarlar herhangi bir dönüşüm riski almadan tamamen yeni bir tekliften yararlanabilirler.”

Firmalar, hizmetin satış personeli ve tüketiciler için sezgisel ve kullanımı kolay olacağına söz verdiler; tüccarlara yapılan ödemeler, İsviçre Frangı veya Euro cinsinden yapılacak ve işlem rakamları tamamen tüccar raporlarına entegre edilecek.

Gelecekte, Worldline, Avrupa genelinde kripto para birimi ödemelerini kabul etme niyetindedir.

Her şey para ile yapılabilir…

Bildirildiği gibi,  İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu’ndan bir bankacılık ve menkul kıymet satıcısı lisansı alan İsviçre merkezli kripto para birimi bankası SEBA 12 Kasımda profesyonel yatırımcılara ve kurumsal müşterilere kapılarını açtı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz