2021 Yılında Bitcoin ile Yatırım Fırsatları ve Yöntemleri

0
325

2020 yılının son yarısında ve kuşkusuz 2021 yılına başladığımız şu aylarda adından en çok söz ettiren enstrüman Bitcoin olmuştur. 

Pandemi nedeniyle piyasaya sürülen trilyonlarca dolar ve para transferlerine ve yatırım çeşitliliğine yeni bir soluk getiren bitcoin birleşerek çok güçlü ve volatil bir piyasayı oluşturmuş durumdalar. Bugünkü yazımızda sizlere Bitcoin ile trade ve yatırım fırsatları ile 6 aylık projeksiyonlara ait öngörülerimizi paylaşacağız. Ayrıca kolay ve güvenilir alım satım yaptıracak platformlar ile ilgili detaylar vereceğiz.

Orta Vadeli Bitcoin Projeksiyonu ve Kritik Noktalar

İlk olarak fiyat hareketleri ve piyasadaki hacimleri dikkate alarak orta vadeli yani 6 aylık bir süre için bitcoin (BTC) analizi ve incelemesi yapalım. Piyasadaki BTC fiyatları ve hacimleri dikkate alarak hazırladığımız projeksiyonda hem geri çekilmelere göre oluşabilecek fırsatlar hem de yukarı çıkışlarda oluşacak fırsatlardan bahsedeceğiz.

 2020 yılının mart ayında başlayan ve kasım ayında yükseliş momentine hız katarak $10.000 bandının aşıp çok sert bir boğa piyasası gösteren bitcoin şu anda $33.000 civarlarında seyrediyor. Aşağıdaki grafikte son 1 yılda gelişen fiyat hareketini ve yükseliş dalgasının görebilirsiniz.

Peki bu kadar güçlü bir yükseliş bu noktadan sonra nasıl bir hareket sağlayabilir. Yükseliş dalgası olan yani boğa piyasalarında fiyat hareketinin hangi noktada sonlanacağı tam olarak tahmin edilemez fakat $42.000 civarlarında olan tepe noktası şu anda direnç konumunda en güçlü aday.

Bu noktaya yakınlaşıldığı zaman noktanın hemen üzerinde bir stop noktası alarak Short yönlü işlem açılabilir. Elbette Short yani satış yönlü işlem yapmak için kaldıraçlı türev piyasalarında güvenilir ve hızlı bir hizmet sunan yatırım firması ile çalışmanız çok önemli.

Bu noktada AMarkets yatırım firması hem sunmuş olduğu ürün çeşitliliği hem de üstün hizmet altyapısı ile öne plana çıkan bir firmadır. Kaldıraçlı olarak Bitcoin ve kripto para alım satımı yapabileceğiniz güvenilir bir altyapıya sahiptir.

Teknik analize devam edecek olursak, olası bir yukarı yönlü kırılım yapıldığı zaman fiyat hareketinin $42 bin seviyesinden başlayarak $60.000 noktasına kadar gidebileceği düşünülebilir. Son 1 yılda FED, ECB gibi büyük merkez bankalarının basmış olduğu trilyonlarca Dolar, fiyat hareketinin çok daha yukarı çıkabilmesi için yeterli bir katalizör olmaktadır.

Ayrıca son zamanlarda oluşan kullanıcı eğilimi ve büyük fonların Bitcoine yaptığı yatırımlar yükselişin ardındaki bir diğer güç olarak ortadadır.

Ana grafiğe bakıldığı zaman olası bir düşüş olduğu zaman Long yani alım yönlü işleme giriş yapmak için uygun olan bölgelere bakacak olursak, $26.000-$28.000 bandı güçlü bir destek konumundadır.

Yukarıdaki grafikte beyaz ile çizilen çizgi bölgesi alım için seçilecek en uygun bölgedir. Bu nokta kırıldığı zaman bir sonraki güçlü destek noktası, uzun yıllardır tepe görevi görmüş olan $20.000 seviyesi olacaktır.

Düşüşlerde bu noktalardan alım yaparak fiyat hareketinin yukarı dönmesi ve $42.000 bölgesine yakın yerlerden satım yapılması uygun olacaktır.

Bitcoin işlemlerinde Sermaye Yönetimi ve Kaldıraç Ayarlamasını Nasıl Yapabilirim?

Alım ve satım noktaları ile ana yönleri belirledikten sonra bu kadar güçlü dalgalanmaya sahip bir üründe sermayeyi ve giriş noktalarını belirlemek çok önemli bir unsurdur.

AMarkets üzerinde işlem yapıldığında 1:10 kaldıraç Bitcoin alım satımı yapmanız mümkün, bu noktada 1:10 kaldıraç altında %10 fiyat hareketi eğer sizin işleminize ters oranda hareket ederse %100 oranında bir kayıp veya sizle aynı yönde hareket ederse %100 oranında bir kazanç elde etmeniz mümkündür.

Şimdi Stop ile işleme girmek ilk kuraldır, bu noktada yukarı yönlü işlemler için alt destek noktalarından giriş yapılıp stop seviyesini %5 kadar belirlemeniz, satış yönlü işlemde bulunulacaksa ana direnç olan tepe noktasına yakın yerlerden satış yapmalı ve yine stop seviyesini %5 olarak ayarlamalısınız.

Satım veya alım yönlü işlemlerde direkt nokta yerine bu noktalara yakın yerlerden işlem yapıp Toplam işlem sermayenizin %40 düzeyini en fazla kullanmanız çok doğru olacaktır.

Ana işleme giriş yerine yaklaştıkça %10 portföy oranında giriş yapılarak 4 parça halinde parçalı işlemlere giriş yapabilirsiniz. Toplamda en fazla %40 düzeyinde ulaşabilirsiniz.

AMarkets ile gerçek bir hesap açıp hem özel kampanyalardan hem de bitcoin işlemlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz