2019’da Kripto Para Borsalarında Yaşanan 5 Büyük Saldırı

0
353

2019 yılında büyük kripto para borsaları çok fazla güvenlik ihlali yaşadı. Bu saldırıların her biri milyonlarca dolar değerindeydi.  İşte son 12 aydaki en büyük saldırılardan 5 tanesi.

1)İlk saldırı Cryptopia
Yıl başlar başlamaz Cryptopia borsası, Yeni Zelanda’daki ilk büyük kripto para saldırısının gerçekleştiği olayı duyurdu. Borsa 2.4 milyon dolar değerinde Ethereum ve aynı zamanda yaklaşık 1.18 milyon dolar değerinde olan 48 milyon CENNZ token’ini de kaybetti.

2)Binance saldırısı
2019’daki en büyük haberlerden biri, bu yılın Mayıs ayında gerçekleşen Binance saldırısıydı. Saldırı, kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı saldırılarının bir kombinasyonunun sonucuydu ve borsadan 41 milyon dolar (7.000 BTC) çalındı. Neyse ki Binance bu olaydan çok fazla etkilenmedi ve hala dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri.

3)Bithumb soygunu
Güney Kore’deki en büyük kripto para borsalarından olan Bithumb Mayıs 2019’da büyük bir hack saldırısı yaşadı. Saldırı, bu listedeki diğer saldırılardan oldukça farklı olmasına rağmen, yaklaşık 19 milyon dolar çalındı. Hiçbir Bithumb müşterisinin kendi fonunun çalınmadığı saldırının borsa içinde çalışan biri tarafından yapıldığı açıklandı. Bu da birçok kişinin merkezi borsalara olan güvenini sorgulamasına sebep oldu.

4)GateHub cüzdan ihlali
Haziran 2019’da, kripto boğa koşusu doruğa ulaştığında, XRP Ledger cüzdan sağlayıcısı GateHub, XRP’de 10 milyon doların çalındığını açıkladı. Açıklamaya göre, saldırganlar bir şekilde cüzdanın API’sını hedefleyerek fonlara erişmeyi başardı.

5)En gizemli kripto saldırısı CoinBene
Bu yılın Mart ayında CoinBene borsası fonların gizemli bir şekilde müşteriler ile ilgili olan sıcak cüzdanlarda olmadığını fark etti. Platformun bakım için kapalı olması nedeniyle endişeler daha da büyüdü. Borsa, kullanıcılarına sorun olmadığını belirtse de fonlar kayboldu üstelik bu güne kadar ne kadar çalındığı da dahil olmak üzere saldırı ile ilgili hiçbir bilgi paylaşılmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz