2019 Yılında Kripto Para Piyasasında Yaşanan 5 Büyük Olay

0
351

2019 senesinin bitmesine çok kısa bir süre kalmışken, bu sene yaşanan önemli ve başarısızlıkla sonuçlanmış olaylarını hatırlatıyoruz. İşte 2019’da kripto para piyasasında yaşanmış 5 büyük gelişme.

1) Justin Sun’ın Warren Buffet ile kripto yemeği

Bu yılın başlarında bir hayır kurumu Wall Street yatırımcısı Warren Buffet ile yemek yeme etkinliği sundu. Bunun üzerine Tron CEO’su Justin Sun, Warren Buffet ile kripto paralar hakkında konuşmak ve onu kriptoların gelecek için iyi olduğuna ikna etmek istediği için yatırımcı ile yemek teklifine 4.5 milyon dolar harcayarak satın aldı. Ancak, öğle yemeği ilk önce ertelenmek zorunda kaldı, daha sonra da iptal edildi.

2) Craig Wright’ın “Paslı zımba ve kahve lekeleri”

Craig Wright birkaç yıldır Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kendisi olduğunu söylüyor. Ancak Wright’ın Satoshi’ye ait olan tek kripto parayı hiçbir zaman hareket ettirememesi bu iddiaya inanmayı güçleştiriyor. Bu nedenle Wright iddiasını kanıtlamak için ‘kahve lekeleri ve paslı zımbalar’ içeren Bitcoin white paper’ın el yazısı versiyonu gibi tarihi belgeler de dahil olmak üzere bir “kanıt dağına” sahip olduğunu iddia etti. Ancak bu durum da gülünç bir ifade olmanın önüne geçemedi.

3) Tron Tesla hediye felaketi

Justin Sun Tron’un Tether ile iş birliği kurduğunu açıkladı ve bu durumu kutlamak için bir şanslı kişiye Tesla Model S verileceğini duyurdu. Ancak, iş kazananı açıklamaya geldiğinde rastgele bir piyango seçim yazılımı kullanıldı. Bundan dolayı çekilişe katılanlar durumun sahte olduğunu ve çekilişten önce kazananın belirlendiğini iddia etti.

4) Poloniex, Digibyte’ı listeledi

Sene içinde büyük borsalar tarafından listelenmek isteyen Digibyte, Poloniex tarafından listelenmişti. Ancak bu durum çok uzun sürmedi. Digibyte’ın kurucusu Binance CEO’su CZ, TRON CEO’su Justin Sun ve hatta Poloniex’in de dahil olduğu kripto endüstrisinde bazı büyük isimleri Twitter’dan eleştirdi. Bu nedenle DGB Poloniex borsasından çıkartıldı.

5) Binance BTT’ye sırtını döndü 

Birkaç ay önce Binance, Binance Launchpad’in başlattığı ilk token olan Tron tabanlı BTT’yi borsasından kaldırdı. Bu durum BTT ve Justin Sun için büyük bir darbe oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz